Du kan bruge Medborgerskabsprøven, hvis du skal søge om permanent opholdstilladelse i Danmark.

Medborgerskabsprøven afholdes 2 gange årligt, i juni og december. Det er Udlændinge- og Integrationsministeriet der er ansvarlig for prøven og som fastsætter prøvedatoerne.

Medborgerskabsprøven er en skriftlig multiple choice-prøve, som omhandler det danske folkestyre og hverdagsliv, samt dansk kultur og historie. Du kan downloade lærematerialet til Medborgerskabsprøven nederst her på siden.

Datoer, pris og tilmelding for 2017

Medborgerskabsprøven 7. juni kl. 11.00
Tilmeldingsperiode: 3. april – 3. maj

Medborgerskabsprøven 30. november kl. 11.00
Tilmeldingsperiode: 2. – 26. oktober

Pris: 753,- kr.

Vær opmærksom på, at prøven afholdes i Lundtoftehallen, Ravnholmvej 11, 2800 Kgs. Lyngby. Du får indkaldelse ca. 14 dage før prøvens afholdelse.

Du kan tilmelde dig Medborgerskabsprøven online, pr. mail eller ved personlig eller telefonisk henvendelse.
Gå direkte til online tilmelding

Kort til Lundtoftehallen

Datoer og tilmelding for 2018

Medborgerskabsprøven 6. juni
Tilmeldingsfrist: 2. maj

Medborgerskabsprøven 28. november
Tilmeldingsfrist: 31. oktober

Vær opmærksom på, at prøven afholdes i Lundtoftehallen, Ravnholmvej 11, 2800 Kgs. Lyngby. Du får indkaldelse ca. 14 dage før prøvens afholdelse.

Du kan tilmelde dig Medborgerskabsprøven online, pr. mail eller ved personlig eller telefonisk henvendelse. Tilmelding er endnu ikke åben.

Kort til Lundtoftehallen

Legitimation

For at kunne deltage i Medborgerskabsprøven skal du forevise legitimation med foto udstedt af en dansk offentlig myndighed (eller af en offentlig myndighed i et andet EU-land, eller Island, Liechtenstein, Norge eller Schweiz) eller pas, som er udstedt af en offentlig myndighed i et andet land end de ovenfor nævnte og hvori der er isat en opholdssticker til et Schengen-land.

Link til vejledning om legitimation

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til selve Medborgerskabsprøven kan du kontakte:

AC-fuldmægtig
Gabriele Jørgensen: gab@sprogcenterhellerup.dk, tlf. 3946 3054

Hvis du har spørgsmål til krav i forbindelse med ansøgning om permanent opholdstilladelse skal du kontakte Udlændingestyrelsen.