Vil du blive bedre til at læse og skrive?

FVU læsning er et godt supplement til danskuddannelse. Vi arbejder systematisk med ordene, så det bliver lettere for dig at stave. De tekster, vi læser, er aktuelle og autentiske. Fx bliver du trænet i at bevæge dig rundt på danske hjemmesider.

FVU læsning er opdelt i 4 trin og et ekstra begyndertrin (FVU-start). Hvert trin er på 40-60 lektioner, og der er undervisning 1 gang om ugen. Du går på hold med kursister, der er på samme trin som dig, så I er på det samme niveau. Du kan afslutte hvert trin med en officiel prøve.

FVU-start
For dig, som gerne vil i gang med FVU-læsning, men ikke helt har forudsætningerne for at starte på trin 1. FVU-start er modsat FVU-læsning målrettet udlændinge. Her har du mulighed for at styrke dine mundtlige færdigheder og blive klar til FVU-læsning.

Du kan starte på FVU start, når du har bestået Danskuddannelse 1 modul 4, Danskuddannelse 2 modul 3 eller Danskuddannelse 3 modul 2.

FVU-læsning (trin 1)
Her får du de mest basale forudsætninger for at læse og skrive. Du lærer enkle læse- og staveteknikker, der er baseret på lyd.

Du kan starte på trin 1, når du har bestået Danskuddannelse 1 modul 6, Danskuddannelse 2 modul 4 eller Danskuddannelse 3 modul 3.

FVU-læsning (trin 2)
Her arbejder du videre med de færdigheder, du fik på trin 1. De regler, du har lært, bliver automatiseret, så det bliver lettere for dig at læse og skrive i hverdagen.

FVU-læsning (trin 3)
Her skal du arbejde med grammatik og teksttyper. Du lærer at stave svære ord, og du lærer at genkende forskellige teksttyper. Du skal også selv skrive forskellige slags tekster.

FVU-læsning (trin 4)
Her får du de skriftsproglige færdigheder, som er nødvendige for at tilegne sig ny viden. Trin 4 forbereder dig til job, uddannelse eller udvikling af dine interesser. Du lærer at læse fagbøger, og du skal bl.a. udarbejde en længere skriftlig opgave.

Tilmelding

Før du kan starte på FVU, tester vi dig i dansk, så vi kan finde det rigtige niveau til dig.

Kontakt skolens kontor på tlf. 3946 3050 eller på mail info@sprogcenterhellerup.dk, for at booke tid til en test.