Den tidligere Statsborgerskabsprøve blev pr. 1. januar 2016 erstattet af Indfødsretsprøven af 2015. Den første Indfødsretsprøve af 2015 blev afholdt i juni 2016.

Du kan bruge Indfødsretsprøven, hvis du skal ansøge om dansk indfødsret/statsborgerskab.

Indfødsretsprøven afholdes to gange årligt, i juni og november/december. Det er Udlændinge- og Integrationsministeriet der er ansvarlig for prøven og som fastsætter prøvedatoerne.

Indfødsretsprøven er en skriftlig multiple choice-prøve, som omhandler hverdagslivet og det politiske liv i et moderne samfund. Du kan downloade læremateriale til Indfødsretsprøven gratis nederst her på siden. Du kan kun tilmelde dig Indfødsretsprøven ved et statsgodkendt sprogcenter.

Datoer, pris og tilmelding for 2018

  1. Indfødsretsprøven 6. juni  (lukket for tilmelding)

  2. Indfødsretsprøven 28. november (tilmeldingsfrist 31. oktober)

Gebyr: 768 kr.

Du kan tilmelde dig online her

Hvis du foretrækker at tilmelde dig ved personlig, telefonisk eller skriftlig henvendelse, kan du tilmelde dig prøven i november fra 1. til 31. oktober 2018.

Prøven afholdes i Lundtoftehallen, Ravnholmvej 11, 2800 Kgs. Lyngby. Du får indkaldelse ca. 14 dage før prøvens afholdelse.

Kort til Lundtoftehallen

Vær opmærksom på, at der findes uofficielle hjemmesider, der tilbyder forskellige “indfødsretspakker” mod betaling. Disse hjemmesider har ikke noget med Sprogcenter Hellerup at gøre. Lærematerialet er gratis, og en liste over officielle prøveafholdere kan findes her.

Legitimation

For at kunne deltage i Indfødsretsprøven skal du forevise legitimation med foto udstedt af en dansk offentlig myndighed (eller af en offentlig myndighed i et andet EU-land, eller Island, Liechtenstein, Norge eller Schweiz) eller pas, som er udstedt af en offentlig myndighed i et andet land end de ovenfor nævnte og hvori der er isat en opholdssticker til et Schengen-land.

Link til vejledning om legitimation

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til selve Indfødsretsprøven kan du kontakte:

AC-fuldmægtig
Gabriele Jørgensen: gab@sprogcenterhellerup.dk, tlf. 3946 3054

Hvis du har spørgsmål til krav i forbindelse med ansøgning om indfødsret eller konkrete indfødsretssager, skal du henvende dig til Indfødsretskontoret i Udlændinge- og Integrationsministeriet.